Yamahas 2019 nyheter.

En mix mellan retro, äventyr och trehjulingar är Yamahas 2019-vision.
Tyngdpunkten ligger dock på T7-konceptet som blir en riktig motorcykel som går att köpa, till många knuttars stora glädje.

Den trehjuliga Niken som visades för ett år sedan kommer nu i en GT-version för dig som älskar att resa. En annorlunda stoppning i sadeln, ett högre kåpglas, packväskor (25 liters volym), centralstöd och inte minst värmehandtag ska få dig att trivas i sadeln på trehjulingen när du reser iväg.

Med inspiriation hämtad från XT500 finner vi en XSR700X. 500:an blev omgående megapopulär när den kom 1981 och sedan har den förvandlats till ikon allt efter att åren passerat. 700:an flörtar rejält med 80-tals hojen och vi känner vibbarna från den gyllene tidsepoken. Motor och utrustning är densamma som finns att finna hos övriga Yamaha 700:or förutom ett nytt crosstyre och grövre fotpinnar.

YART (Yamaha Austria Racing Team) heter företaget som bygger den vackra jubileumsmodellen av R1, kallad GYTR. Lacken är identisk med den första R1 som kom för 20 år sedan, en riktig hyllning. Det framgångsrika österrikiska företaget YART som till vardags tävlar i endurance VM (och bygger racehojar åt kunder) har inte sparat på krutet för denna GYTR. Men å andra sidan byggs bara 20 exemplar totalt.

Läs mer hos Bike»